Kom og lyt med når Drachmannkvartetten fra Skagen vil føre os ind i Holger Drachmanns til tider turbulente liv med vin, kunst, kvinder og sang.

Holger Drachmann og Lønstrup
Når vi har valgt datoen den 11. august til dette arrangement er det fordi Holger Drachmann opholdt sig i Lønstrup før han slog sine folder i Skagen. Ikke kun malerier kom der ud af hans ophold, men også en “En uromantisk novelle”. En novelle, der handler om en kunster og en ungkvinde under naturkatastrofen i Lønstrup 11. august 1877. Vi ledte efter novellen i mange år og fandt den til sidst i Det kongelige Bibliotek”. Novellen blev udgivet i ugebladet “Ude og Hjemme” 1878.

 

 

 

 

 

 

 

Drachmannkvartetten
er fra Skagen og underholder hver onsdag i Drachmanns Hus fra juni til september med ”litterære kabaretter” og består af Poul Bernth (fortæller og oplæser), Birgit Bernth (fortæller og oplæser), Ann-Marie Gabrielsson (sangerinde og fortæller) og Jesper Hegaard (musikant).
Holger Drachmann var en farverig person, der elskede oplevelser, god mad, vin og kvinder. Hans digte er ikke mindst påvirket af de kvinder, som han sværmede for eller var gift med, men også andre ting inspirerede ham. Naturen og almindelige menneskers hverdagsliv. Holger Drachmanns digtning og skuespil var elsket af folket for dets smukke poesi let, forståelige sprog, men knapt så værdsat af anmeldere og ”litteraturspidser” – måske derfor, er hans værker ikke så kendte i dag. Det vil forsøge Drachmann-kvartetten at råde bod på.

Del af vore aktiviteter, der arrangeres her i 2019 for at markere NORDEN 1919-2019

Entre kr. 100 inkl. et glas vin

Den blå Cafe, Strandvejen 100, Lønstrup

Arrangør:
Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn i samarbejde med Foreningen NORDEN Hjørring

 

Drachmann, vin kvinder, sang og naturkatastrofe